Vapaaottelun kärkipromootio UFC on tekemässä merkittäviä uudistuksia erään sisäpiirihuhun mukaan. Organisaatio jakaa TV-oikeudet kahden suurelle mediayhtiölle, ja naisille sekä miehille tuodaan yksi uusi painoluokka.

Urheilubloggari Terez Owensin saamien tietojen perusteella organisaation TV-oikeudet jaetaan jatkossa ESPN:n ja NBC:n kesken.

Uuden sopimuksen mukaan TV-jätit voivat omistaa joidenkin ottelijoiden oikeuksia yksinoikeudella. Käytännössä nämä ottelijat voisivat otella voin ottelukorteilla, jotka heidän oikeutensa omistava kanava näyttää.

Yksi merkittävimmistä uudistuksista sopimuksessa olisi se, että jatkossa PPV-katseluoikeuteen perustuvia otteluiltoja olisi vain kuusi vuodessa. Loput UFC:n tapahtumista kuuluisivat ESPN:lle ja NBC:lle.

TV-sopimuksen arvo on Owensin lähteen mukaan yhteensä 320 miljoonaa dollaria vuodessa, ja jaettuna ESPN:n ja NBC:n kesken 160 miljoonaa vuodessa kummankin osalta. Rahakkaaseen kontrahtiin kuuluvat myös iltojen streamausoikeudet ja otteluiltojen esikortti, eli ”prelims-kortti”.

Jatkossa mediajätit maksaisivat myös otteluiltojen TV-tuotannosta. Aiemmin siitä on vastannut UFC itse.

Owens väittää, että TV-uudistuksen myötä kasvavan otteluiltojen lukumäärän vuoksi UFC aikoo myös perustaa kaksi uutta painoluokkaa. Painoluokat olisivat 165 paunan eli 75 kilon miesten sarja sekä naisten 105 paunan eli 48 kilon hiukkasarja.

On otettava huomioon, että sisäpiirihuhuille ei ole saatu vielä minkäänlaista virallista vahvistusta. NBC:n edustaja on ehtinyt tyrmäämään Owensin väitteet jo kertaalleen ”valheellisina”. ESPN tai UFC eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa.