IS: Hiihdon ex-päävalmentaja Pekka Vähäsöyringiltä kovaa kritiikkiä maajoukkuevalinnoista: ”Pettymys on valtava”

© Kuva: Getty Images

Suomen Hiihtoliitto julkisti eilen ensi kauden maastohiihdon valmennusryhmät (uutinen).

Sekä miehissä, että naisissa ryhmät koostuvat lähinnä jo päättyneeltä kaudelta tutuista urheilijoista. Yksi nimi loistaa kuitenkin poissaolollaan: varsinkin sprinttimatkoilta tuttu Ari Luusua.

Ilta-Sanomat kertoo Luusuan valmentajan Pekka Vähäsöyringin olevan tilanteesta järkyttynyt.

– Pidän Luusuan sivuuttamista oikeusmurhana, jos siis ajatellaan, että A-maajoukkueeseen halutaan valita urheilijat tulosten perustella. Matti Haavisto on pätevä valmentaja, mutta nyt hän teki heti päävalmentajauransa alussa ison virheen, Vähäsöyrinki täräyttää.

Maajoukkueen päävalmentajana itsekin kahteen otteeseen (1985–1989 ja 1992–1995) toiminut Vähäsöyrinki nostaa esiin myös Haaviston Hiihtoliiton tiedotteessa mainitseman ”hallitun sukupolvenvaihdoksen”.

– Sukupolvenvaihdospyrkimykset ovat ymmärrettäviä, mutta tässä kohdin ikäperustelut ontuvat, koska edelleen naisten maajoukkueeseen valittiin jopa yksi pian 40 vuotta täyttävä urheilija (Riitta-Liisa Roponen), Vähäsöyrinki toteaa.

Ryhmästä pudonnut Luusua täytti tänä vuonna 30 vuotta. Hänellä on mahdollisuus nousta takaisin maajoukkueeseeen myös ensi kauden aikana, mutta yhteistyökumppanien hankinnan kannalta siellä olisi ollut hyvä olla jo nyt.

Ilta-Sanomien alkuperäinen artikkeli löytyy täältä.

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!