Kevytsarjan maailmanmestaruuden Conor McGregorille reilu vuosi sitten hävinnyt Eddie Alvarez uskoo, että irlantilainen voittaisi painoluokan nykyisen mestarin Habib Nurmagomedovin pystyssä, mutta häviäisi venäläispainijalle matossa.

Marraskuussa 2016 häkissä irlantilaistähden kohdannut Alvarez tietää, kuinka tarkka ja monipuolinen pystyottelija McGregor on.

Jenkkikamppailija näkee myös selviä heikkouksia venäläisen pystytaidoissa. Tämän vuoksi hän näkisi pystykamppailun etulyöntiaseman MM-ottelussa McGregorin ja Nurmagomedovin välillä olevan irlantilaisella.

– Tyylit ratkaisevat otteluita. Jos Habib ei korjaa sitä, että hän nojaa taaksepäin leuka takana ja liikkuu sivulle, Conor tulee tyrmäämään hänet vasemmalla kädellään aika pahasti ja nopeasti. Hänen on korjattava tuo virhe ja opittava olemaan rauhassa taskussa. Muuten hänellä on aina riski joutua tyrmätyksi McGregorin kaltaisen voimakkaan lyöjän toimesta, Alvarez analysoi International Business Timesille.

Jos väkivahva venäläinen kuitenkin veisi ottelun kanveesiin, olisi tilanne Alvarezin mukaan täysin erilainen. Entinen mestari muistutti, että erilaiset ottelutyylit vaikuttavat aina selvästi mittelöjen lopputuloksiin.

– Mutta Conor McGregor ei ole parhaimmillaan selällään. En usko, että hänellä on kovin vahvaa taisteluasennetta kamppailuun matossa. Joillain kavereilla löytyy todella kovaa taisteluhenkeä ja he voivat vetää vaikka viisi erää pystyssä, mutta heti kun ottelu menee mattoon, heidän taistelutahtonsa heikkenee, Alvarez tylytti.

Lähde: International Business Times