Saksalaisen ARD-kanavan toimittaja Hajo Seppelt jatkaa paljastuksiaan.

Muutama päivä sitten hän kertoi noin 4500 venäläisurheilijan yli 60 eri lajista antaneen viime vuosien aikana yhteensä 9000 positiivista dopingnäytettä (uutinen).

Nyt myrskyn silmässä on Seppeltin mukaan Maailman antidopingtoimisto Wada.

– Huolestuttavia uutisia Romaniasta. Bukarestissa sijaitseva Wadan antidopinglaboratorio on suljettu korruptioepäilyn vuoksi. Useat lähteet vahvistaneet ARD:lle: testejä väärennetty viranomaisten painostuksesta. Positiiviset näytteet muuttuivat negatiiviseksi. Miten Wada on voinut olla tästä hiljaa, Seppelt kirjoitti Twitterissä.

Hajo Seppelt

@hajoseppelt
Worrying news: Now from Romania. Reason for suspension of Bucharest @wada_ama doping control lab: Suspicion of big corruption. Several sources confirm to ARD: they falsified test results -under pressure from officials. Positives became negatives. Why WADA kept quiet about this?