Yhdysvaltain liittovaltion poliisi kuulusteli venäläistä vapaaottelulegendaa Fedor Emelianenkoa yhteyksistään Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin ja Donald Trumpiin.

Liittovaltion poliisiviranomainen FBI halusi tietää erityisesti Emelianenkon aiemmista yhteyksistä Yhdysvaltain presidenttiin Trumpiin ja hänen lakimieheensä Michael Coheniin, jotka toimivat kummatkin aiemmin vapaaottelun maailmassa.

Cohen ja Trump olivat vuosina 2008-2009 Affliction Entertaiment -promootion osaomistajia. Emelianenko otteli kaksi kertaa organisaation otteluilloissa. Pitkän uransa ja tähtistatuksensa myötä venäläiskamppailija oli promootion tärkein vetoneula.

Trump ja Cohen ovat tällä hetkellä Yhdysvaltain liittovaltion erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnan keskiössä. Tutkinnassa selvitetään, sabotoiko Venäjä amerikkalaisia presidentinvaaleja Trumpin hyväksi.

Cohenia epäillään lisäksi epämääräisestä 130 000 dollarin maksusta pornotähti Stormy Danielsille, joka väittää olleensa salasuhteessa Trumpin kanssa vuonna 2006. Kaksi viikkoa sitten FBI suoritti kotietsintöjä Cohenin New Yorkin toimistossa, hotellihuoneessa ja asunnossa.

Newsweekin mukaan FBI:ta kiinnosti keskustella Emelianenkon kanssa myös siksi, että kamppailuveteraanin tiedetään tuntevan Putinin hyvin. Venäläispoliitikko tunnetaan intohimoisena kamppailulajien ystävänä, ja on seurannut Emelianenkon uraa jo vuosien ajan.

Emelianenkon manageri Jim Millen kertoi Telegraphille yllättyneensä liittovaltion poliisin visiitistä ottelijansa luona.

– FBI tuli hotelliin keskustelemaan Fedorin kanssa. He olivat todella mukavia ja rentoja kavereita. He jutustelivat Fedorille ja minulle muutaman minuutin ajan. Se on oikeastaan kaikki mitä voin sanoa asiasta, Millen kommentoi poikkeuksellista tapausta.

Emelianenko otteli lauantaina Bellatorin otteluillan pääottelussa, jossa hän päihitti UFC:n raskassarjan entisen maailmanmestarin Frank Mirin.

Lähteet: Newsweek, Telegraph