Kaksi MM-kultaa (2008 ja 2010) sekä nyt kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta salibandyssa voittanut lajilegenda Lassi Vänttinen hyvästeli ammattilaiskentät tänään Helsingin Hartwall areenalla pelatussa Superfinaalissa – ainakin hyvin todennäköisesti.

Tampereen Classic voitti finaalissa Jyväskylän Happeen maalein 6-2. Ottelun jälkeen Vänttinen, 37, kertoi tehneensä lopettamispäätöksen.

– Kyllä se isolla todennäköisyydellä nyt loppui, Vänttinen sanoi.

Mikä siis voisi kääntää pään ja miten iso todennäköisyys on, että urasi vielä jatkuu?

– Sanotaan, että kun tässä on nyt 20 vuotta pelattu, niin en tiedä, kuinka se lopettaminen onnistuu. Olen päättänyt, että lopetan, mutta katsotaan miten se onnistuu, Vänttinen vastasi SuomiUrheilun kysymykseen.

Vänttinen siis arvelee, että polte kentille voi käydä vielä vastustamattomaksi. Sitä hän ei pelkää, että jäisi peliuran loputtua niin sanotusti tyhjän päälle.

– Sanotaan, että tekemisen puutetta ei tule, hän arveli.

Eli kuskaat poikiasi treeneihin, vai?

– Joo, ja on tässä kaikennäköistä. Olen mukana muun muassa ravintolatoiminnassa. Kyllä niissä ihan puuhaa on sitten, 15- ja 8-vuotiaiden salibandyjuniorien isä kertoi.

Jos ja todennäköisesti kun Vänttisen upea ura nyt päättyi, se ei olisi voinut tapahtua hienommin. Hyvin salaperäisen miehen maineessa olevalla hyökkääjällä on taskussaan myös Sveitsin mestaruudet vuosilta 2009 ja 2015, mutta Suomen mestaruuspystiä hän pääsi nostelemaan vasta uransa kolmena viimeisenä keväänä.

– Kyllä tämä on hyvä paikka lopettaa. Ei minulla ole ikinä ollut ajatusta, että jään tuonne roikkumaan. Mutta katsotaan nyt, huilitaan hetki ja juhlitaan vähän.

Kauanko juhlitaan?

– Jonkun aikaa, Vänttinen virnisti.