Suomen Robin Hull aloitti snookerin MM-karsinnat upealla voitolla kiinalaisesta Cao Yupengista.

Viimeksi tammikuussa ammattilaiskiertueella pelanneelta Hullilta kesti hetken aikaa päästä ottelussa vauhtiin, sillä Yupeng eteni jo 5-2 johtoon ja näytti jo olevan karkaamassa.

Tämän jälkeen suomalainen sai kuitenkin isomman vaihteen päälle ja lähetti tällä kaudella hyvin menestyneen kiinalaisen kotimatkalle erin 10-7.

Voitto oli Hullille hieno, sillä Yupeng on ollut tällä kaudella kahdesti rankingturnauksen finaalissa ja tienannut palkintorahoja peräti 148 000 puntaa (noin 170 000 euroa). Hull oli ennen voittoaan tienannut 22 500 puntaa (noin 26 000 euroa), mutta nettosi nyt 9 000 puntaa (reilut 10 000 euroa) lisää.

Hull otti karsintojen avausvoittonsa rauhallisesti.

– Ei tässä mitään kummempia, hyvä alku tämä oli. Oma peli oli vähän ruosteessa mutta oli makeaa päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Nyt pari päivää treeniä ja seuraavaa matsia kohti, suomalainen totesi Finnsnookerille.

Hull kohtaa karsintojen toisella kierroksella englantilaisen Andrew Higginsonin. Ottelu pelataan sunnuntaina.

MM-kilpailujen pääsarja alkaa Sheffieldin legendaarisessa Crucible-teatterissa 21.huhtikuuta. Maailmanlistan 16 parasta pääsevät sinne suoraan, mutta toiset 16 selvitetään karsinnoista. Pääsarjapaikka irtoaa karsijoille kolmella voitolla.

Hull on selvitynyt pääsarjaan kolmesti, edellisen kerran 2015.