Norjalainen Martin Roe rikkoi vuodesta 1999 säilyneen Norjan kymmenottelun ennätyksen 8228 pisteen tuloksellaan Italian Firenzessä pidetyissä yleisurheilukilpailuissa.

Roe kirjoitti maansa urheiluhistoriaa uusiksi täräyttämällä tauluun huippusuorituksen Firenzen kevätauringossa. 26-vuotias rikkoi lähes 19 vuotta vanhan Norjan ennätyksen Multistars Combined Events -kilpailussa.

Aiempaa ennätystä piti hallussaan vuoden 1994 alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Benjamin Jensen.

Norjalaisurheilija saapui lauantain kisoihin aiemmalla 8144 pisteen henkilökohtaisella ennätyksellään. Roe onnistui selättämään Valko-Venäjän Juri Jaremitshin ja Viron Taavi Tsernjavskin, jotka ylsivät tuloksiin 7985 sekä 7873.

Seuraavaksi Roe asetti tavoitteekseen kesän EM-kisat, jotka järjestetään sekä Berliinissä että Glasgowissa.