Nyrkkeilyn huipputähti aikeissa hylätä Anthony Joshuan huiman miljoonatarjouksen

© Kuva: Getty Images

Nyrkkeilyn raskassarjan kärkinimiin kuuluva amerikkalainen Deontay Wilder aikoo Metron lähteiden mukaan hylätä Anthony Joshuan leirin tekemän 8,8 miljoonan punnan tarjouksen ottelusta brittitähteä vastaan.

Wilderin ja Joshuan mestaruudet yhdistävä huippumittelö on ollut yksi nyrkkeilymaailman kuumimmista puheenaiheista tänä vuonna. Väkivahvalla jenkki-iskijällä on hallussaan nyt ainoa merkittävä MM-vyö, jota Joshualta ei vielä löydy.

Brittiläinen ex-olympiavoittaja kasvatti mestaruussaldoaan viime kuussa riistämällä WBO-liiton raskassarjan tittelin uusiseelantilaiselta Joseph Parkerilta. Joshualla on hallussaan nyt WBA:n, IBF:n, IBO:n ja WBO:n mestaruudet. Wilder on pitänyt WBC-liiton mestaruutta jo joulukuusta 2015.

Nyt Wilderin ja Joshuan kohtaamisen tiellä ei ole enää muita esteitä kuin raha. Joshuaa edustava Matchroom-promootio on tarjonnut amerikkalaiselle tietojen mukaan 8,8 miljoonan punnan arvoista ottelusopimusta.

Tuoreiden Metron tietojen perusteella Wilderin taustajoukot eivät olleet tyytyväisiä tarjoukseen. Jenkkitähti oli odottanut ottelusta suurempaa tilipussia.

Wilderia edustavan Shelly Finkelin mukaan amerikkalaiset suunnittelevat vastatarjousta Joshuan leirille.

– Emme kommentoi asiaa nyt ollenkaan. Laadimme parhaillaan vastausta heille, Finkel täräytti Metrolle.

Joshuan promoottori Eddie Hearn kertoi jo aiemmin medialle, ettei brittitähden leiri jää vääntämään ikuisesti sopimusehdoista Wilderin kanssa. Jos amerikkalaiset eivät hyväksyisi viimeisintä tarjousta, alkaisi Matchroom neuvottelemaan MM-ottelusta WBA:n kärkihaastajan Aleksander Povetkinin kanssa.

Lähde: Metro