Nyrkkeilyn arvostetuimpiin liittoihin kuuluva WBC julkaisi perjantaina listan nyrkkeilijöistä, jotka eivät suostuneet rekisteröitymään organisaation uuteen antidopingohjelmaan. Liitto rankaisi testauksesta kieltäytyneitä ottelijoita poistamalla heidät maailmanrankingeistaan.

WBC:n uusi Clean Boxing Program on aiempaa tarkempi ja kokonaisvaltaisempi antidopingohjelma.

Liitto on vaatinut kaikkia ottelijoitaan liittymään ohjelmaan ranking-sijoituksen menettämisen uhalla. Ottelijoille annettiin kolme kuukautta aikaa rekisteröityä ohjelmaan ennen seuraamuksia.

Huippunimiä vilisen listan kieltäytyneistä ottelijoista vuoti julkisuuteen Talk Sportin nyrkkeilytoimittaja Michael Benson.

Michael Benson

@MichaelBensonn
💉 The WBC have released this list of all the fighters who have been removed from their rankings after refusing to sign up for the 365 VADA drug testing programme.

(*The ones with asterisks have since signed up and been reinstated)

Listalla ovat muun muassa entinen WBA-liiton alemman kevytsarjan maailmanmestari Amir Khan, entinen Kansainyhteisön maailmanmestari David Price, IBF-liiton entinen välisarjan mestari Errol Spence Jr., Robert Heleniuksen vanha vastustaja Derek Chisora sekä entinen moninkertainen mestari David Haye.

Listaan on merkitty asteriskilla ottelijat, jotka suostuivat vielä myöhemmin liittymään ohjelmaan. Muun muassa Khan ja Chisora hoitivat rekisteröitymisensä kuntoon, ja saivat rankinginsa WBC:ltä takaisin.