Samaan aikaan, kun Sheffieldissa pelataan snookerin MM-turnausta, on eräs lajin ex-tähti melkoisissa ongelmissa toisella puolella maailmaa.

Uutisoimme aiemmin pitkää kilpailukieltoon kärsivän englantilaisen Stephen Leen joutuneen pidätetyksi Hongkongissa (uutinen).

Lee jäi kiinni paikallisten viranomaisten tekemässä ratsiassa snookersalille, jossa tämän syytettiin työskennelleen valmentajana ilman asianmukaista työlupaa. Hän oli tullut Hongkongiin turistiviisumilla ja tällöin minkäänlainen työnteko ei ole sallittua.

Lee kiisti syytteet ja pääsi vapaaksi takuita vastaan, mutta joutuu odottamaan tapauksen oikeudenkäyntiä Hongkongissa aina kesäkuun alkuun asti. Hän ei saa matkustaa tätä ennen pois maasta. Asian varmistamiseksi viranomaiset takavarikoivat englantilaisen passin.

Mikäli hänet todetaan syylliseksi viisumirikkeeseen, voi hän saada minimissään kolmen kuukauden ja maksimissaan kahden vuoden vankeustuomion. Lisäksi päälle tulisivat jopa 50 000 Hongkongin dollarin (noin 5 000 euron sakot).

Lee, 43, kärsii parhaillaan snookerin kattojärjestöltä World Professional Billiards and Snooker Associationilta (WPBSA) vuonna 2013 saamaansa 12 vuoden kilpailukieltoa ottelutulosten manipuloinnista.

Snookerin maailmanlistalla hän on ollut parhaimmillaan viidentenä.

Lähde: BBC