Suomen lentopallomaajoukkueen liberon Lauri Kermisen (kuvassa) edustama ja päävalmentaja Tuomas Sammelvuon luotsaama Kuzbass Kemerovo sijoittui Venäjän Superliigassa lopulta neljänneksi.

Kemerovo hävisi pronssiotteluissa Dinamo Moskovalle otteluvoitoin 0–2. Ratkaisuottelu päättyi Dinamon hyväksi suoraan 3–0 (25–19, 25–18, 25–21).

Vaikka kausi päättyi tappioihin, kausi oli Kemerovolle seuran historian menestyksekkäin. Joukkue oli ensimmäistä kertaa mukana mitalipeleissä ja ylsi mukaan ensi kauden CEV Cupiin. Joulukuussa joukkue sijoittui toiseksi Venäjän cupissa.

– Uskon, että tulos on juuri oikea näin. Me emme vielä ansainneet enempää, päävalmentaja Sammelvuo kommentoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Pitää syvästi kunnioittaa tämän pelin tulosta. Dinamo oli loistava, emmekä saaneet heidän vastaanottoaan rikki millään. Myös oma sideout oli pulassa, kun nelospaikalta ei vaan löytynyt tehoja, Sammelvuo summasi viimeisen pelin.

Sammelvuon ajatukset sarjakauden päätyttyä olivat jo vahvasti maajoukkueessa, jonka syksy huipentuu syyskuussa Bulgariassa ja Italiassa käytäviin MM-kisoihin. Myös Kemerovon apuvalmentaja Claudio Rifelli kuuluu Suomen maaoukkueen valmennustiimiin.

– Nyt laitetaan täällä ensi kauden suunnitelmat pakettiin ja sitten suunnataan Kuortaneelle starttaamaan kausi maajoukkueen kanssa, Sammelvuo naulasi tiedotteessa.