Jyväskylän Happeen pelaajat poistuivat salibandyn Superfinaalista apeina, moni avoimesti kyynelehtien. Joukkueen upea kasvutarina katkesi viimeisellä mahdollisella hetkellä – finaalissa.

Happee johti Tampereen Classicia vielä ensimmäisellä erätauolla 2–0, mutta joukkueen tähtipelaajan Peter Kotilaisen vakava loukkaantuminen avauserän lopulla sotki paitsi jyväskyläläisten ketjut, myös keskittymisen.

Classic käänsi ottelun lopulta nimiinsä lukemin 6–2.

Yksi ottelun jälkeen avoimesti tunteensa näyttäneistä Happeen pelaajista oli Veli-Matti Hynynen, joka pelasi Hartwall areenan valoissa uransa viimeisen liigaottelun. Hynysen lopettamispäätöksestä kerrottiin julkisesti viimeisen välieräottelun jälkeen viikko sitten Jyväskylän jäähallissa.

– Ei tämä päättynyt niin kuin toivottiin. Kiitän kuitenkin kaikkia joukkuekavereita. Tämä on ollut mahtava kausi, Hynynen sanoi liikuttuneena.

– Vastassa oli Suomen paras joukkue, ja olisimme tarvinneet täydellisen onnistumisen. 95 prosentin suoritus ei riittänyt.

Kahden viikon kuluttua 35 vuotta täyttävä Hynynen oli aikeissa lopettaa uransa jo kaksi vuotta sitten.

– ”Tsäki” (Happeen kapteeni Petri Kauko) kuitenkin puhui minut ympäri. No seuraava kausi meni huonosti, kun käsi murtui. Sitten päätin, että tämän kauden pelaan vielä varmasti, Hynynen kertoi.

Vaikka pettymys kalvoi syvältä, Hynynen ei ollut täysin maansa myynyt tappion jälkeen.

– Kyllä minä lähden näistä kaukaloista hyvällä mielellä. Ihan hieno ura on kuitenkin takana, Hynynen mietti.

– Kaveri (Classic) on kyllä hyvä pelaamaan salibandya. Ei tässä voi olla hirveän pettynyt. On tämä hopea jotain kuitenkin. Olemme Suomen toiseksi paras joukkue, ja aika monta sataa joukkuetta yrittää ja haluaisi olla täällä, Hynynen lohduttautui.

Hynysen uran kohokohta oli vuoden 2014 Suomen mestaruus, joka varmistui Jyväskylän jäähallissa.

– Se on paras muisto. Karvain pettymys oli seuraavan vuoden finaalitappio SPV:lle, Hynynen muisteli.

Jatkosuunnitelmatkin miehellä olivat selvät.

– Seuraava joukkueeni on jyväskyläläinen SC Bluesin ikämiesjoukkue. Siinä seurassa aikanaan aloitin urani, Hynynen kertoi.