Tennistähti Stan Wawrinkaa aiemmin valmentanut Magnus Norman arvioi Marcalle, millaisella strategialla lajin maailmanrankingin ykkösmies Rafael Nadal voitetaan.

Norman auttoi Wawrinkaan voittoon Nadalia vastaan vuonna 2015. Konkarivalmentajan mukaan ainoa keino päihittää espanjalaistähti on astua ulos omalta mukavuusalueeltaan ja pelata suurella riskillä.

Norman korosti, että mitään yhtä salaisuutta maailman parhaana pidetyn pelaajan voittamiseen ei ole kuitenkaan keksitty.

– Ei, siihen ei ole mitään salaisuutta. Hän on yksi maailman suurimmista pelaajista. Ei väliä, pelaatko häntä vastaan kovalla alustalla vai massakentällä. Kun pelaat häntä vastaan ja jos hän on kunnossa, hän on ilmiömäinen. Voittaaksesi hänet, sinun on etsittävä riskejä pelissäsi, Norman analysoi.

Norman muistutti myös siitä, että Nadal on kehittänyt peliään vuosien varrella agressiviisempaan suuntaan. Haastajien on yllettävä samaan tahtiin ja ärhäkkyyteen, jos he haluavat taistella voitosta espanjalaisen kanssa.

– Joudut ottamaan suuremman epäonnistumisen riskin. Hän on kehittänyt peliaan paljon viime vuosina ja tullut paljon aggressiivisemmaksi. Voit pelata viivalla, takana tai sisällä sekä yltää verkolle. Tämä on merkki siitä, että olet todellinen mestari.

Lähde: Marca