UFC:n kevytsarjan entinen mestari Eddie Alvarez ei pidä Habib Nurmagomedovin tuoretta MM-vyötä oikeutettuna saavutuksena, sillä venäläinen ei voittanut vyötä mestarilta.

Nurmagomedov voitti vapaana olleen kevytsarjan maailmanmestaruuden hiljattain UFC 223 -otteluillassa Al Iaquintaa vastaan. Alun perin venäläispainijan oli määrä kohdata painoluokan hallitseva mestari Tony Ferguson, mutta jenkkiottelija loukkaantui yllättäen otteluviikolla.

Seuraavaksi huippuillan pääotteluun nostettiin höyhensarjan mestari Max Holloway, joka ei kuitenkaan saanut New Yorkin urheilukomissiolta ottelulupaa aiemman loukkaantumisen vuoksi. Lopulta tilalle kaivettiin Iaquinta, joka ei ollut MM-rankingissa lähelläkään kärkipäätä.

Alvarezin mielestä Nurmagomedovin MM-voitto ei ollut Iaquintan vähäpätöisen aseman vuoksi oikeellinen. Jenkkitähti tarjosi argumentilleen myös mielikuvituksellisen vertauksen amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan maailmaan.

– Jos Philadelphia Eagles pääsee Super Bowliin, mutta New England Patriots ei saavu paikalle, eihän sinne voi nostaa kolmanneksi parasta joukkuetta kisaamaan Lombardi Trophysta [NFL:n mestaruudesta]. Silloin täytyy vain odottaa mestaria ja olla kärsivällinen. Ethän sinä voi antaa kolmannelle ja neljännelle kaverille mahdollisuutta mestaruuteen. Tämä meni ihan hassuksi aivan hetkessä, Alvarez hämmästeli MMA Fightingin haastattelussa.

Lähde: MMA Fighting