UFC:n naisten suurin tähti Ronda Rousey kertoi keskiviikkona julkisesti, että hänen vapaaottelu-uransa päättäneet karut tappiot jäivät vaivaamaan häntä henkisesti pitkäksi aikaa.

Entinen judon olympiamitalisti ja UFC:n sekä Strikeforcen naisten kääpiösarjan maailmanmestari paljasti, ettei ollut koskaan oppinut elämänsä aikana käsittelemään häviöitä oikealla tavalla.

– Itkin todella paljon. Eristin itseni kaikelta. Aviomieheni [UFC-ottelija Travis Browne] piti minua sylissäni ja antoi minun itkeä. Sitä kesti kaksi vuotta. En olisi voinut tehdä sitä yksin. On niin paljon asioita, mitä on muistettava. Jokainen menetetty mahdollisuus on siunaus piilossa, Rousey tunnelmoi Kalifornian Santa Monicassa pidetyssä fanien tapaamistilaisuudessa.

Kamppailutähti kasvatettiin äärimmäisen kurinalaiseen urheilijan elämäntapaan äitinsä, entisen olypiajudokan AnnMaria DeMarsin toimesta. Nuoreen urheilijalupaukseen kohdistettiin hurjia odotuksia.

Rouseyn mukaan suunnattomat paineet voittamattoman maineen ylläpitämisestä koko hänen uransa ajan painoivat välillä todella paljon.

– Vanhempani odottivat minun olevan erityinen, joten odotin itsekin olevani erityinen. Yksi asia mitä äitini ei kuitenkaan koskaan opettanut minulle oli häviäminen. En koskaan oppinut häviämään. Äitini sanoi vain, että se on syvältä. Anna sen olla syvältä, UFC-veteraani huokaisi.

31-vuotias Rousey voitti pronssia judossa Pekingin olympialaisissa vuonna 2008. Strikeforce-promootion kääpiösarjan mestaruuden hän saavutti vuonna 2012.

Strikeforcen siirryttyä UFC:n omistukseen samana vuonna Rousey jatkoi MM-vyönsä puolustamista. Hän puolusti titteliään jopa seitsemän kertaa ennen sen menettämistä uusille haastajille.

Rousey ei ole otellut vapaaottelussa vuoden 2016 jälkeen. Jenkkitähti hävisi rajusti kaksi kertaa putkeen – ensin Holly Holmille ja sen jälkeen Amanda Nunesille.

Amerikkalainen lopetti UFC-uransa virallisesti vasta tänä vuonna. Sen jälkeen hän on siirtynyt esiintymään showpainiorganisaatio WWE:n tapahtumiin.