Enni Rukajärvi voitti perjantaina lumilautakrossin Suomen mestaruuden Rukalla järjestetyissä lumilautailun SM-kilpailuissa.

30-vuotissyntymäpäiviään viettäneet lumilautailun SM-kisat avattiin viime viikonloppuna lumilautakrossin merkeissä. Olympialaisista tuttuun ratalajiin osallistui yhteensä jopa 116 laskijaa, joka oli uusi SM-kisojen osallistujien määrän ennätys.

Naisten kisassa SM-kultaa nappasi Kuusamon oma kasvatti, tuore olympiapronssimitalisti Enni Rukajärvi. Rukan rinteillä kasvanut maajoukkuetähti jakoi kehuja kilpasiskoilleen ja tapahtuman järjestäjille mainiosta kisapäivästä.

– Oli hauskaa ja kiva välillä testata, kuka on nopein. Kovia haastajia oli, Parkkisenniemen Emmi Rukan lumilautailijoista ja Kristiina Nisula laskivat hyvin ja pistivät kovasti kampoihin, Rukajärvi hehkutti.

Naisten kisassa hopeaa otti Emmi Parkkisenniemi ja pronssia Kristiina Nisula. Miesten avoimen krossikisan voiton nappasi Anton Lindfors.