Uskomaton tarina! Triathlonin ME-mies mursi niskansa vain puoli vuotta sitten – toipui ”keskiaikaisen kidutuskojeen” avulla ja juoksi maratonin selvästi alle kolmen tunnin!

© Kuva: Getty Images

Triathlonisti Tim Donilla on takanaan melkoinen vuosi.

Viime toukokuussa hän teki Brasiliassa triathlonin täyden matkan, eli niin sanotun Ironman-kilpailun maailmanennätyksen 7.40.23.

Lokakuussa hän valmistautui legendaariseen Havajin Ironman-kilpailuun, mutta kolaroi vain muutama päivä ennen kilpailua pyöräilyharjoituksissaan auton kanssa tuhoisin seurauksin: Donin niska murtui.

Onnettomuuden jälkeen paluu urheiluun ei näyttänyt mahdolliselta. Häntä hoitanut lääkäri antoi kolme mahdollista vaihtoehtoa niskan kuntouttamiseen.

Leikkaus oli suositeltavin hoitomuoto, mutta niskan liikkuvuus olisi muuttunut pysyvästi niin, ettei urheilu olisi enää mahdollista.

Toinen vaihtoehto olisi ollut niskatuki, mutta vamma oli lääkärin mielestä liian vakava sen käyttämiseen.

Kolmas vaihtoehto oli ainoa, mikä voisi auttaa Donia toipumaan jälleen urheiluijaksi: eräänlaisen metallisen tukilaitteen asentaminen päähän kiinni. Lääkäri kutsui sitä keskiaikaiseksi kidutuskojeeksi.

Don valitsi sen ja laite kiinnitettiin neljällä titaaniruuvilla päähän kolmeksi kuukaudeksi.

Toipumisprosessi oli erittäin kivulias. Don joutui viikkokausia nukkumaan istualtaan vain lyhyitä, maksimissaan 90 minuutin jaksoja. Hänen vaimonsa Kelly joutui hoitamaan sekä miestään, että parin kahta pientä lasta.

Pikkuhiljaa Don aloiti jälleen harjoittelun, ensin kuntopyörää polkien ja lopulta laitteen irrotuksen jälkeen täysillä kohti tavoitetta: Bostonin maratonia. Tavoiteaika oli hurja, 2.50.

Uskomaton tarina sai ansaitsemansa päätöksen, kun Don juoksi matkan maanantaina aikaan 2.49.42.

Lähde: New York Times


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.