Ampumahiihtotähti Martin Fourcaden ja hänen pitkäaikaisen valmentajansa tiet eroavat.

Fourcadea vuodesta 2007 lähtien valmentanut Stéphane Bouthiaux jättäytyy sivuun urheilijan taustajoukoista.

– Tämä on iso muutos urallani. Hän on henkilö, joka on ollut eniten mukana näiden kymmenen vuoden aikana. Hän menee uusiin tehtäviin, mutta jättää minut rikkaaksi kaikilla opettamillaan asioilla, insidethegames siteeraa Fourcadea.

29-vuotias Fourcade on ottanut kaikki arvokkaimmat voittonsa Bouthiaux’n oppien avulla. Pyeongchangissa Fourcade voitti kolme kultaa. Yhteensä ranskalaisen huippu-urheilijan palkintokaapissa on viisi olympiakultaa ja 11 MM-kultaa. Maailmancupin mies on voittanut peräti seitsemän kertaa perätysten.

Valmentajauutisen yhteydessä Fourcade ilmoitti uransa jatkuvan ainakin kaksi seuraavaa kautta.