Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström puolustaa WBC-liiton ylemmän höyhensarjan MM-titteliään neljännen kerran perjantaina Helsingissä.

37-vuotias Wahlström saa vastaansa yhdysvaltalaisen 34-vuotiaan Melissa St. Vilin. Vastustaja ei ole kuka tahansa mahdollisten haastajien listalta poimittu, vaan Little Miss Tyson -lempinimeä kantava St. Vil on arvostetun WBC-liiton listalla mestari-Wahlströmistä seuraava.

– Nyt on Evalle tuotu kovin mahdollinen haastaja listalta, todellinen ykköshaastaja. Tässä ottelussa ainakin pitäisi olla WBC-liiton mukaan maailman kaksi parasta vastakkain, Viasatin nyrkkeilyselostaja Jani Rajalin muistuttaa.

Molemmat nyrkkeilijät ovat räväköitä ja ulospäinsuuntautuvia, mutta ottelijoiden taustat ovat hyvin erilaiset. Kaikki 22 ammattilaisotteluaan kotimaan kamaralla otellut Wahlström (21-0-1) on eittämättä yksi suomalaisen nyrkkeilyn suurimmista tähdistä. Haitissa syntyneen St. Vilin tilastot (10-2-4) kalpenevat suomalaiselle, mutta suuressa nyrkkeilymaailmassa hän on kuin kotonaan.

– ”Little Miss Tyson” elää ja hengittää nyrkkeilyä ja on aidosti suuren maailman nyrkkeilyn sisäpiirissä mukana. Hän asuu ja harjoittelee New Yorkissa, ja pyörii amerikkalaisen nyrkkeilykerman keskellä. Kun Las Vegasissa on isoja nyrkkeilyiltoja, hän on siellä katsomossa ja pukukopeissa. Eva harjoittelee Pitäjänmäellä ja elää vähän erilaista elämää, Rajalin vertaa.

St. Vil on värikäs persoona ja seurattu urheilija sosiaalisessa mediassa. Suuri fanikunta tarkoittaa myös sitä, että ottelu herättää kiinnostusta myös Yhdysvalloissa ja Haitissa.

– St. Vil on uskottava ja arvostettu nyrkkeilijä, jonka otteluita ihmiset tykkäävät katsoa. Nyt hän on päässyt valtaliiton titteliotteluun, mikä on kova juttu hänelle ja hänen faneilleen. Totta kai hän yrittää toteuttaa haaveensa ja tulla maailmanmestariksi, Rajalin arvioi perjantain kamppailun lähtökohtia.

Wahlströmin ja St. Vilin WBC-titteliottelu huipentaa No Excuses Fight Nightin perjantaina 6.4. Jani Ralinin ja Antti Mäkisen selostama otteluilta nähdään suorana Viasat Urheilu -kanavalla ja Viaplay -suoratoistopalvelussa klo 18.45 alkaen.