NFL:n Green Bay Packersin pelinrakentaja Aaron Rodgers on liittynyt NBA-joukkue Milwaukee Bucksin omistajaryhmään.

Tähtipelaaja ryhtyi joukkueen rajoitetuksi kumppaniksi. Rodgers on ainoa aktiivinen NFL-pelaaja, joka toimii jonkun muun urheiluseuran rajoitettuna kumppanina.

Järjestely tarkoittaa käytännössä pientä osaomistajuutta, johon kuuluu silti jonkin verran toimivaltaa yrityksen asioissa. Yhtiöjärjestelyä voisi verrata suomalaisiin kommandiittiyhtiöön.

Bucks ilmoitti suuresta uutisestaan perjantaina keskellä pudotuspeliottelua Boston Celticsia vastaan.

Rodgersin mukaan Bucksin omistajuus oli ollut hänelle pitkäaikainen unelma. Jenkkitähti oli uudesta uraliikkeestään varsin mielissään.

– NBA:n ja koripallon suurena fanina tämä on suorastaan haaveen toteutuminen minulle. Olen kutsunut Wisconsinia ylpeästi kodikseni jo viimeisen 13 vuoden ajan, ja olen kiitollinen kaikista mahdollisuuksista ja ystävistä, joita olen saanut pelatessani täällä. Olen innoissani mahdollisuudesta syventää sidettäni tähän alueeseen liittymällä Milwaukee Bucksin omistajaryhmään, Rodgers hehkutti Bucksin tiedotteessa.

Monipuolisen urheilutaustan omaava Rodgers kasvoi koripallofaniksi pienestä pitäen. Hän pelasi koripalloa lukiossa, ja on ollut vuosikausien ajan yleinen näky Wisconsinin yliopistojoukkueen sekä Bucksin koripallootteluiden katsomoissa.

Rodgers jatkaa uudesta bisnesratkaisustaan huolimatta myös NFL-uraansa Green Bayn riveissä. Viime kauden pelinrakentaja aloitti vahvasti, mutta loukkaantui joulukuussa ja joutui viettämään suuren osan loppukaudesta sairastuvalla.

34-vuotias pelinrakentaja on pelannut Green Bayn riveissä siitä lähtien, kun seura varasi hänet NFL:ään vuonna 2005. Vuonna 2010 Rodgers johdatti Packersin joukkueen Super Bowl -mestaruuteen Pittsburgh Steelersiä vastaan.