IL: 22-vuotias suomalainen voitti penkkipunneruksen MM-pronssia – taustalla kamppailu harvinaisen sairauden kanssa

© Kuva: Getty Images

Suomalainen Artturi Verho saavutti viime viikolla klassisen penkkipunneruksen MM-kisoissa Vantaalla pronssimitalin. Verho nosti alle 23-vuotiaiden ja alle 59-kiloisten sarjassa 117,5 kilon tuloksen.

Erittäin harvinaisesta ihosairaudesta kärsivä 22-vuotias nostaja oli saavutuksesta mielissään. Nuorukainen kärsii epidermolysis bullosa (EB) -ihosairaudesta, jonka vuoksi hänen jalkapohjansa ärtyvät herkästi pahoille rakkuloille. Jalat ovat niin herkät, että Verho joutuu yleensä käyttämään liikkumiseen pyörätuolia tai kävelemään polvillaan.

– Palkintojenjako on tilanne, josta en oikein muista mitään. Se oli niin sanotusti hiljainen hetki itselleni, jossa kävin läpi myös EB:n puolelta sitä, kuinka paljon annan muille nostajille etua, Verho kertoi Iltalehdelle.

MM-mitalin saavuttaminen kotikisoissa oli Verholle yhtä lailla suuri asia. Ainoa harmittamaan jäänyt tekijä oli se, ettei mies yltänyt kisoissa aivan omalle parhaalle tasolleen.

– Se tuo lisäarvoa mitalille, kun se on voitettu Suomessa. Kunto oli harjoituksissa 122,5 kilon luokkaa. Kisapäivä meni muuten hyvin, mutta tämä on niin päivästä kiinni ja herkkä laji sen suhteen, kulkeeko rauta vai ei. Kisapäivänä ei löytynyt sitä nostoflow’ta täysin, nostajalupaus kertasi IL:lle.

Lähde: Iltalehti


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.