BBC:n toimittaja Steve Bunce ja nyrkkeilyasiantuntija Mike Costello pohtivat vastikään kolmannen MM-tittelinsä voittaneen nyrkkeilijä Vasyl Lomatshenkon otteita. Asiantuntijakaksikko nostaa ukrainalaisen urheilijana jopa Roger Federerin ja Lionel Messin tasolle.

– Olemme onnellisessa asemassa, kun saamme tehdä töitä aikana, jolloin hän on noin mielettömän kova. Muistan olleeni nuorempana suuri tennisfani ja silloin puhuttiin, että ”muut pelaavat tennistä ja Björn Bjorg jotain aivan muuta.” Näen samaa Lomatshenkossa. Hän nyrkkeilee aivan omassa luokassaan omalla tavallaan tällä hetkellä, Costello ylistää.

Bunce lähtee ylistämiseen mukaan.

– Ehkä hän ei ole suurin urheilupersoona tällä hetkellä, mutta urheilijana hän on ihan yksi parhaista, Bunce julistaa.

Kaksikon väitettä on helppo perustella jo pelkillä tilastoilla.

Amatöörinä Lomatshenko voitti olympiakultaa vuosina 2008 ja 2012. Raporttien mukaan amatööriotteluita miehelle kertyi hurjat 397, joista hän hävisi vain yhden.

Miehen 12 ammattilaisotteluista voitto on tullut 11 kertaa. 11 otteluista on ollut titteliotteluita, joista 30-vuotias on päättänyt kymmenen putkeen voittoisasti. Lomatshenkon vastustajat ovat olleet myös kovimmasta päästä. Heidän yhteenlaskettu voittojen määrä on 286. Tappioita vastustajille on puolestaan tullut vain 15 kappaletta.