UFC:n Brasilian illassa nähtiin huima tilanne, kun Raquel Penningtonin kulmamiehet laittoivat naisen jatkamaan MM-ottelua kääpiösarjan mestaria Amanda Nunesia vastaan huolimatta siitä, että rankkaan alakynteen Pennington halusi luovuttaa mittelön.

Brassitähti Nunes oli runnellut Penningtonia jo neljän erän ajan. Vaikka amerikkalainen oli selvinnyt eristä eteenpäin ilman tuomarin keskeytystä, oli kamppailukonkari jo täysin valmis luovuttamaan ottelunsa.

Kaikki oli annettu. UFC:n TV-kamerat ikuistivat tilanteen, jossa tuolilleen lyhistynyt Pennington sanoi erätauolla kulmamiehilleen, että haluaa luovuttaa.

– Olen lopussa. Haluan tämän loppuvan, Pennington vaikeroi.

– Ei, ei, ei, kulmamies vastasi.

Kulmamiehet eivät kuunnelleet ottelijaansa, ja lähettivät tämän viidenteen erään. Nunes tiesi vastuksensa olleen lopen uupunut ja lähti metsästämään tyrmäysvoittoa.

Pian brasilialainen saikin piestyä vastuksestaan rankan teknisen tyrmäyksen. Rajun Brasilian illan pääottelun jälkeen nousi ilmoille kiivas keskustelu siitä, mikä kulmamiehen vastuu on vastaavissa tilanteissa.

Monet olivat sitä mieltä, että taustajoukkojen olisi pitänyt kuunnella täysin voimattoman ottelijansa pyyntöä luovuttaa mittelö. Toiset olivat taas sillä kannalla, että kulmamiehen tehtävään kuuluu suojattinsa kannustaminen jopa epätoivosellakin hetkellä.

UFC on TNT Sports

@ufcontnt
"I'm done!"

Corner: "No, no, no, no."

Raquel Pennington is finished in the fifth round just moments after telling her corner "I'm done" 🤔 #UFC224