The Washington Times on paljastanut sisäpiirilähteiden avulla, kuinka NFL-seura Washington Redskinsin on kohdellut cheerleader-joukkojaan karmean halventavalla tavalla. Naiset joutuivat muun muassa kokemaan seksuaalista nöyryytystä valokuvausmatkalla Costa Ricaan muutama vuosi sitten.

Lehden tuoreet paljastukset Redskinsin karuista toimintatavoista ovat järisyttäneet NFL:n maailmaa. Sisäpiirihaastattelujen voimin koostettu paljastusjuttu nostatti hetkessä suuren skandaalin Yhdysvaltain pääkaupungissa.

Washington Timesin mukaan vuonna 2013 NFL-seura vei cheerleaderinsa matkalle Costa Ricaan, jossa oli tarkoitus ottaa valokuvia kannatusryhmän kalenteria varten. Ryhmän saapuessa paikalle seuran johtajat riistivät naisilta yllättäen heidän passinsa.

Valokuvaussessio ei ollut lainkaan sitä, mitä cheerleadereille oli kerrottu. Osa naisista pakotettiin poseeraamaan yläosattomana. Joidenkin piti olla alasti, päällään pelkkää vartalomaalia.

Erään 14-tuntisen työpäivän päätteeksi ryhmän johtaja kertoi yhdeksälle 36-henkisestä joukosta, että heidän työnsä ei ollut vielä ohi sille illalle. Heidät oli valittu erityiseen tehtävään – naisten oli määrä toimia seuralaisina ja viihdyttää miespuolisia varakkaita sponsoreja yökerhossa.

– Painukaa huoneisiinne ja laittautukaa valmiiksi, naisia käskettiin.

Suurin osa naisista järkyttyi pahasti ihmiskauppaa lähestyvistä vaatimuksesta. Washington Timesin mukaan useat heistä alkoivat itkeä.

– He eivät työntäneet aseita ohimoillemme, mutta kaikki se oli pakollista. Meitä ei pyydetty, meitä käskettiin, yksi naisista kertoi.

Cheerleadereiden asema ja kohtelu on noussut nyt tapetille koko maassa. Kaksi viikkoa sitten kaksi entistä NFL-cheerleaderia haastoi liigan ja entiset seuransa oikeuteen asiattomasta kohtelusta. Naisten mukaan heitä kohdeltiin seksiobjekteina pelien ulkopuolella.

Lähde: The Washington Times