Nyrkkeilyn raskassarjan suurin supertähti Anthony Joshua tekee The Sunin mukaan pian jopa 100 miljoonan punnan jatkosopimuksen Matchroom-promootion kanssa.

IBF-, IBO-, WBA- ja WBO-liittojen raskassarjan maailmanmestarin jatkosopimus on tietojen perusteella kolmen vuoden mittainen. Huippuottelija on otellut Eddie Hearnin johtaman Matchroomin palkkilistoilla siitä lähtien, kun hän ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2013.

Joshuan nykyinen sopimus päättyy ensi marraskuussa, ja muutkin promootiot ovat kuitenkin kiinnostuneita englantilaisesta supertähdestä.

Matchroom on nyt kovassa nosteessa. Viime viikolla Hearn julkisti yhtiönsä tehneen miljoonan dollarin arvoisen ja kahdeksan vuoden mittaisen sisältösopimuksen kansainvälisen Perform Groupin DAZN -videostreamauspalvelun kanssa. Sopimus on nyrkkeilyn historian suurin jakelusopimus.

Tuoreista nappionnistumisten myötä itseluottamusta uhkuva Hearn kertoi olevansa varma, että Joshuan kanssa päästään jatkosopimukseen.

– Anthony on terävän neuvokas nuori mies, joka tietää mitä Matchroom voi tarjota hänelle hänen sopimuksensa rauettua ensi marraskuussa. Lähdetään siitä, että Anthony on kiinnitettynä maailman suurimpaan ja parhaimpaan nyrkkeilypromootioon. Meiltä löytyy sellaista taloudellista voimaa, että voimme varmistaa isojen ottelujen toteutuvan isoilla areenoilla. Meillä on myös suuri sopimus Sky Sportsin kanssa laatuottelujen näyttämisestä, Hearn rehenteli Sunin haastattelussa.

Brittiäthden leiri neuvottelee tällä hetkellä jättimittelöstä WBC-liiton raskassarjan mestarin Deontay Wilderin kanssa. Joshua voitti maaliskuussa WBO-liiton MM-vyön uusiseelantilaiselta Joseph Parkerilta.