Vapaaottelija Teemu Packalén joutui viime syksynä pitkälle sairaslomalle. Hän loukkasi polvensa tekniikkaharjoituksissa. Packalénin polvesta katkesi eturistiside. Takaisku oli silloin neljänteen UFC-otteluunsa valmistautuvalle 31-vuotiaalle ottelijalle todella kova paikka. Mies kertoo SuomiUrheilu-sivustolle, kuinka iso pettymys neljännen ottelun siirtyminen oli.

– Aika syvään päätyyn sitä tuli henkisesti mentyä. Mikään ei enää kiinnostanut ja psykologin kanssa oli iso työ tulla takaisin. Nyt elämä kuitenkin taas hymyilee.

– Kyllä se oli järkyttävä juttu, kun olet tehnyt kauhean työn ja alle kaksi viikkoa ennen H-hetkeä sulta viedään kaikki. Olin leikkauspöydällä ihan kisakunnossa, Packalén muistelee.

Sinnikäs ottelija miettii jo paluuajankohtaansa, mutta ensin jalka pitää saada täyteen kuntoon.

– Semmoinen ”plääni” tässä on, että marras-, joulu- tai tammikuussa palaan kehään, Packalén sanoo päättäväisenä.

– Jalka on nyt 70 prosenttisessa kunnossa. Pystyn jo tekemään asioita sen kanssa, mutta se sattuu ja särkee sen jälkeen. Se ei kestä vielä potkuja tai vääntymiä.

Turkulainen on keskittynyt viime ajat pelkästään jalkansa kuntouttamiseen.

– Annan nyt 110 prosenttia jalalle. Siitä tehdään vielä kallio.

– Teen fysiikkavalmentajani Ville Rintalan tiimissä kovasti töitä. Tiimin kuuluu muun muassa myös jääkiekkoilijat Rasmus Ristolainen ja Susanna Tapani. Meillä on tosi kivaa ja hauskaa.

Kyykkytreenit ja mäkijuoksut ovat tulleet Rintalan poppoolle erittäin tutuksi viime viikkoina. NHL-kiekkoilija Ristolaista ei ole helppo mäkijuoksussa voittaa.

– Rasse on niin saatanan vahva. Häviän hänelle kyllä voimassa. Koordinaatiossa ja ketteryydessä olen häntä etevämpi, Packalén sanoo ylpeänä.

Ottelija aikoo jättää fysiikkatreenit taakseen kuitenkin kesäkuun aikana, jonka jälkeen on aika palata matolle treenaamaan valmentaja Harri Nivan alaisuudessa.

31-vuotias kevytsarjalainen on otellut urallaan kolme UFC-ottelua. Tuloksena on ollut yksi voitto ja kaksi tappiota. Miehen ensimmäinen ottelu nousi niin sanotusti kulttiasemaan jo pelkästään sen lähtökohtien vuoksi kesällä 2015.

– Minun piti otella marraskuussa, mutta sitten yksi maanantai tuli yhteydenotto, että pitäisi mennä ottelemaan. Se maanantai oli Ruisrockista seuraava päivä keskellä kesää. Olin ollut juhlimassa siellä täydet kolme päivää. Seuraavalla viikolla ottelin sitten Glasgow´ssa. Oli melkoinen työ pudottaa 13 kiloa painoa ihan pystymetsästä revittynä, Packalén kertaa ensimmäistä tappiotaan hieman huvittuneena.

Ruisrock on pysynyt silti turkulaisen kesän ”treeniohjelmassa” jatkossakin. Kesä 2018 ei ole poikkeus.

– Joo joo, totta kai menen. En ole edes katsonut, ketkä siellä esiintyvät, mutta se ei ole siellä se juttu. Usein jengi tulee siellä sanomaan, että he odottivatkin näkevänsä minut, Packalén hekottelee.

Seuraavan kerran UFC-faneilla on mahdollisuus nähdä suomalaisväriä kehissä, kun Makwan Amirkhani ottelee Jason Knightia vastaan. Ottelu on osa Liverpoolin UFC Fight Nightia sunnuntaina 27.5. Ilta näkyy suorana lähetyksenä Viaplay Fighting -paketissa.

Jesse Happonen