Yleisurheilun maailmassa kohahti jälleen suuresti, kun kolminkertainen 1500 metrin juoksun maailmanmestari ja olympiavoittaja Asbel Kiprop kärysi dopingista. Kenialaistähti väitti voivansa todistaa, että on syytön käryyn.

Brittiläinen media raportoi keskiviikkona, että juoksutähti kärähti suorituskykyä lisäävästä EPO:sta. 28-vuotias oli jäänyt kielletystä aineesta kiinni kilpailun ulkopuolisessa testissä.

Kiprop kommentoi käryään keskiviikkona Kenian yleisurheiluliiton WhatsApp-ryhmässä. Yleisurheilija kertoi tekevänsä kaikkensa todistaakseen syyttömyytensä käryyn.

– Olen lukenut minuun liittyvät raportit. Olen ollut urheilijana dopingin vastaisen taistelun eturintamalla Keniassa. Se on taistelu, johon uskon suuresti. En halua pilata sitä kaikkea, jota varten olen taistellut ensimmäisestä kansainvälisestä kisastani lähtien. Toivon, että voin tehdä kaikkeni todistaakseni syyttömyyteni, Kiprop kirjoitti.

Kenialaisjuoksija voitti vuonna 2008 Pekingin olympialaisissa kultaa 1500 metrin juoksusta. Mies voitti saman matkan maailmanmestaruudet vuosina 2015, 2013 ja 2011.

Käry oli ikävä kolaus kenialaisen urheilun maineelle. Maata on kritisoitu jo pitkään puutteellisesta antidopingtoiminnastaan. Viimeisen kuuden vuoden aikana dopingista on jäänyt kiinni miltei 50 urheilijaa.

Lähde: Reuters