Ruotsalainen yleisurheilutähti Carolina Klüft lopetti upean uransa kuusi vuotta sitten.

Seitsenottelua vuosikausia hallinnut Klüft voitti lajissaan lähes kaiken. Olympiakullan ja kolmen maailmanmestaruuden lisäksi hän on myös yksi neljästä naisesta, jotka ovat ylittäneet lajissa 7000 pisteen maagisen rajan.

Ennätyksellään 7032 ruotsalainen on kaikkien aikojen tilastossa kakkosena edellään vain maailmanennätyksen haltija Jackie Joyner-Kersee.

Tästä huolimatta 35-vuotias Klüft kertoo ettei tienannut urallaan sellaisia omaisuuksia, että olisi voinut jo jäädä eläkkeelle.

– Ei, en voisi. Mutta valitsin myös, että haluan asua Ruotsissa. Monet muut (urheilutähdet), jotka asuivat ulkomailla eivät varmaankaan joutuneet maksamaan veroja kuten minä, Klüft toteaa ja jatkaa:

– Se on oli kuitenkin itselleni paras ratkaisu urheilijana ja ihmisenä, eikä minua haittaa etten ansainnut niin isoja rahoja.

Nykyään Klüft työskentelee muun muassa luennoitsijana ja yleisurheilukommentaattorina. Lisäksi hänellä on miehensä, ex-seiväshyppääjä Patrik Klüftin (entinen Kristiansson) kanssa kaksi pientä lasta.

Lähde: Expressen