Eurooppalaisille baseballfaneille aukeaa ensi vuonna hieno mahdollisuus, kun lajin ammattilaisliiga MLB ilmoitti kahdesta vanhalla mantereella järjestettävästä ottelusta.

Kaksi liigan legendaarista joukkuetta, Boston Red Sox ja New York Yankees, kohtaavat Lontoon olympiastadionilla 29. ja 30.kesäkuuta 2019 pelattavissa runkosarjan ottelussa.

MLB:sta tulee näin viimeinen Pohjois-Amerikan suurista ammattilaissarjoista, joka järjestää virallisia otteluita Euroopassa.

– MLB on innoissaan tuodessaan yhden urheilun hienoimmista taistelupareista intohimoisten fanien nähtäväksi Lontooseen, liigan komissaari Robert D. Manfred Jr. totesi.

Red Sox tulee olemaan molemmissa otteluissa ”kotijoukkue”. Joukkueen omistaja John Henry on tulevasta tapahtumasta luonnollisesti myös innoissaan.

– Nämä ottelut tulevat olemaan merkittävin kansainvälinen tapahtuma MLB:n historiassa. En malta odottaa kun joku huutaa ”pelatkaa palloa” Lontoon stadionilla, myös valioliigajoukkue Liverpoolin omistajana tunnettu Henry totesi.

Nyt syntyneessä sopimuksessa on myös pykälä mahdollisista otteluista samassa paikassa vuonna 2020. Tuolloin pelaavat joukkueet vahvistetaan myöhemmin.

Miesten baseball ja naisten softball palaavat olympialajeiksi Tokioon 2020, 12 vuoden tauon jälkeen. Paikka Pariisin olympialaisissa 2024 ei kuitenkaan ole vielä varma.

Lähde: insidethegames.biz