Rafael Nadal voitti Rooman ATP:n huikeasti jo kahdeksannen kerran! – Sade sekoitti pelin kulkua

© Kuva: Getty Images
Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Rafael Nadal voitti Rooman ATP-finaalissa saksalaisen Alexander ”Sasha” Zverevin erävoitoin 2-1 (6-1, 1-6, 6-3). Mestaruus oli espanjalaiselle jo kahdeksas Rooman ATP:ssä. Nadal voitti turnauksen ensimmäisen kerran vuonna 2005. Viimeisin mestaruus oli vuodelta 2013.

Nadal hukkasi otteensa pelin toisessa erässä ylivoimaisen ensimmäisen erän jälkeen. Kolmannessa erässä kuvaan astui luonnonvoimat, kun sade keskeytti ottelun kahdesti. Jälkimmäinen tauko kesti 45 minuuttia, jolloin tilanne oli Zverevin eduksi 3-2. Tauon jälkeen Zverev ei voittanut kuitenkaan peliäkään ja Nadal tykitti itsensä voittoon.

Voitto nostaa Nadalin maailmanlistalla ykköseksi ohi Roger Federerin huomenna julkaistavalla listalla.

– Tämä oli minulle todella vaikea ottelu, mutta olen todella onnellinen, että onnistuin voittamaan ja saamaan pokaalin itselleni. Muistan hyvin ensimmäisen turnausvoittoni Roomassa vuonna 2005, se oli hyvin erityinen ja mieleenpainuva voitto minulle. Tämä on minulle erityinen paikka ja yksi parhaista turnauksista ATP-kiertueella, onnellinen Nadal hekumoi ottelun jälkeen haastattelussa.

Zverev oli hyvä häviäjä ja jakoi vuolaat kehut voittajalle.

– Rafa todisti tänään jälleen olevansa todellinen mestari. Viime viikkoinen mestaruus Madridissa oli uskomaton ja 14 ottelun voittaminen putkeen oli hieno suoritus koko tiimiltämme. Totta kai harmittaa päästä niin lähelle voittoa, mutta hävisimme Rafalle, joten…, Zverev sanoi kunnioittaen.

Toronto ja Columbus ratkaisevat ottelusarjansa! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!