Vuosikymmenten ajan Ruotsi lähti tennispelaajineen suurin odotuksin Ranskan avoimiin Roland Garrosiin.

Nyt ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja ruotsalainen tennis tarvitsisi Zlatan Ibrahimovicin kaltaista supertähteä palauttamaan lajin loiston, vanha tähtipelaaja Robin Söderling arvioi Reutersille.

– Kaikki alkoi Björn Borgista. Meillä oli suuri tähti ja tennis oli todella suosittua. Menestys ruokki kiinnostusta ja laji sai huomiota mediassa. Luulen, että monelle lapselle juuri tennis oli se ensimmäinen vaihtoehto.

– Uskon, että näemme samaa nyt jalkapallossa Zlatan Ibrahimovicin ansiosta. Lapset tulevat vielä vuosia aloittamaan jalkapallon hänen saavutustensa vuoksi, kaksinkertainen Ranskan avointen finalisti arvioi.

Ruotsi oli tenniksen kiistattomia mahtimaita 1970-luvulta 2010-luvulle. Söderling hävisi vuonna 2009 Ranskan avointen finaalissa Roger Federerille ja vuonna 2010 Rafael Nadalille. 33-vuotias tennisässä joutui lopettamaan uransa lopullisesti 2015 sairastelujen vuoksi. Sen jälkeen ruotsalaisessa tenniksessä on ollut vaisua.

– Meillä oli Stefan Edbergin ja Mats Wilanderin sukupolvi, jonka vuoksi minä itsekin aikoinaan aloitin. Aina oli ruotsalaisia, jonka otteita seurata. En kannattanut ketään erityisesti, mutta halusin seurata heidän otteitaan, Söderling kertaa.

Ruotsin suurin tulevaisuuden toivo on 22-vuotias Elias Ymer, joka selviytyi Ranskan avoimiin kaadettuaan perjantaina Prajnesh Gunneswaranin. Söderlingin valmennuksessa oleva Ymer on ATP-rankingissa sadan parhaan pelaajan tuntumassa.