Snookeria hallinnoivan World Snookerin puheenjohtaja Barry Hearn on ilmoittanut ensi kaudelle tehtävästä merkittävästä uudistuksesta.

Samalla kun lajin palkintorahat jatkavat kasvamistaan, haluaa monissa muissakin lajeissa vaikuttava Hearn kiinnittää pelaajien huomiota suoritustensa nopeuteen.

– Olemme analysoineet keskimääräisiä lyöntiaikoja ja tietyt pelaajat ovat liian hitaita. Kun siihen (lyöntiin) kuluu enemmän kuin 30 sekuntia, alkaa katsojien aika käydä pitkäksi, Hearn totesi BBC:n haastattelussa.

Lajipomo kertoo ymmärtävänsä, että jotkut erät voivat kestää pidempään. Lyöntiaikojen pitäisi kuitenkin hänen mukaansa kauden kuluessa tasoittua.

Hearnin mukaan jatkossa asiaa tullaan valvomaan. Pelaajien keskimääräisiä lyöntiaikoja tullaan keräämään ja peliä pyritään nopeuttamaan melko radikaaleilla keinoilla.

– Tulemme julkaisemaan kolmen kuukauden välein liian hitaasti pelaavien nimet ja häpäisemään heidät verkkosivullamme, Hearn täräyttää.

Hänen mukaansa pelaajille annetaan vuosi aikaa nopeuttaa keskimääräisiä lyöntiaikojaan, muuten seurauksena on ensin varoitus ja sen jälkeen sakkoja.

– Pelaajien on ymmärrettävä, että olemme viihdeteollisuudessa, Hearn painottaa.