Suomalaiset rullalautailijat Jaakko Ojanen ja Samuli Kinnunen ovat saaneet kutsun Oslon X Games-kisoihin. Suositussa extremelajien kilpailussa on nähty aiemmin vain kaksi kotimaista skeittaajaa.

Tamperelaiset Ojanen ja Kinnunen ovat saaneet ensi kertaa urillaan kutsun X Games-kilpailuun. Yhdysvaltalainen kilpailuorganisaatio tulee kolmatta kertaa Norjaan, ja isäntäkaupunkina on toista kertaa Oslo.

Vaikka tilaisuus on suorastaan massiivinen, ei 21-vuotias Kinnunen ota Tiago Lemosin, Shane O’Neillin kaltaisia huippunimiä vastaan kisaamisesta lainkaan stressiä. Nuorukainen korosti Aamulehden haastattelussa, että skeittikisoissa on spektaakkelimaisista puitteista huolimatta kyse rennosta hauskanpidosta.

– Siellä on kovatasoinen skeittikisa. Ilmeisesti. Skeittauksessa ei puhuta vastustajista, mieluummin kavereista. Kisaaminen ei ole pääasia, vaan hauskanpito. Niitä [kutsuja kilpailuun] on tarjolla tosi harvoille, mutta kaikilla on kivaa, Kinnunen kertoi.

Kutsu jättikilpailuun tuli tamperelaiselle täytenä yllätyksenä. Kinnusen mukaan asia ei kuitenkaan laittanut hänen arkeaan päälaelleen.

– X Games -kilpailu tuli yllätyksenä, eikä se muuta elämääni, enkä ole saanut siitä kipinää, että nyt on päästävä maailmalle.

Oslon kilpailun osallistujakattaus on varsin timanttinen. Paikalle ovat kutsuttu ainakin aiemmin mainitut huippuammattilaiset Lemos ja O’Neill, Luan de Oliveira, Felipe Gustavo, Sean Malto ja Dashawn Jordan. Naisten puolella nähdään muun muassa brasilialaistähti Leticia Bufoni.

Lähteet: Aamulehti, X Games