Suomalaiset lentopalloilijat niittivät jälleen viikonloppuna kultaa ja kunniaa Euroopan areenoilta.

Maajoukkueen keskitorjujan Tommi Siirilän (kuvassa) edustama Sir Conad Safety Perugia voitti Italian mestaruuden kukistamalla ratkaisevassa viidennessä finaalissa Lube Civitanovan erin 3–0 (25–22, 25–23, 27–25)

Aiemmin kaudella Perugia oli jo voittanut Italian Cupin ja Supercupin. Ensi viikonloppuna joukkue taistelee vielä Mestarien liigan voitosta. Venäjällä pelattavassa neljän joukkueen lopputurnauksessa Perugia kohtaa välierissä turnauksen isäntäjoukkueen Zenit Kazanin. Toinen välieräpari on Zaksa Kedzierzyn-Kozle (Puola)–Lube Civitanova.

Sauli Sinkkosen ja Chaumontin kausi Ranskassa puolestaan päättyi pettymykseen. Myöhään lauantai-iltana Pariisissa pelatussa ”kerrasta poikki” -finaalissa Tours oli parempi erin 3–1 (22–25, 25–13, 25–17, 25–18). Chaumont oli edellisen kauden Ranskan mestari.

– Tours pelasi todella vahvan pelin joukkueena, eikä ensimmäisen erän jälkeen meistä ollut edes haastamaan heitä. Kausi on ollut kuitenkin hieno, olemme pelanneet kolmessa loppuottelussa (Supercupin voitto, Cupin ja liigan hopeaa) ja selvisimme Mestarien liigassa pudotuspeleihin, Sinkkonen summasi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Kreikan pääsarjassa Mikko Oivasen edustama Olympiacos Piraeus puolestaan johtaa Kreikan finaalisarjaa PAOK:ia vastaan jo voitoin 2–0 ja on näin voiton päässä mestaruudesta. Ottelusarja on katkolla keskiviikkona Olympiacosin kotihallissa. Kahdessa ensimmäisessä loppuottelussa suomalaishakkuri on tehtaillut 18 ja 13 pistettä.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.