NFL-seura New Yorkin Giantsin pelinrakentajatähti Eli Manning on keskellä todella poikkeuksellista rikosvyyhtiä. Miestä syytetään omien amerikkalaisen jalkapallon kypäröidensä myymisestä valheellisten taustojen kera.

Kaksinkertainen Super Bowl -voittaja haastettiin aiemmin oikeuteen petoksesta amerikkalaisten fanituotteiden keräilijöiden toimesta. Oikeushaasteen mukaan NFL-legenda oli myynyt käyttämättömiä tai harjoituksissa käytettyjä kypäröitä verkossa ja väittänyt niitä ”game worn”-kypäröiksi, eli virallisessa otteluissa käytetyiksi kypäriksi.

Urheilumuistoesineiden keräilijöillä on heidän asianajansa mukaan todistusaineistoa petoksesta. Lakitiimi oli saanut käsiinsä sähköpostin, jossa Manning oli pyytänyt Giantsin joukkueen varustehuoltajalta kahta kypärää, jotka ”voisivat näyttää pelissä pidetyiltä”.

Oikeustapaus on nyt edennyt oikeudenkäyntiin. ESPN:n mukaan maanantaina alotettiin valamiehistön valinta.

New Yorkissa pidettävän oikeudenkäynnin yhteydessä on herättänyt keskustelua se, voidaanko valamiehiksi valita Giantsin joukkueen faneja. Monet ovat kyseenalaistaneet, voivatko Manningin edustaman joukkueen kannattajat olla oikeudenkäynnissä tarpeeksi puolueettomia.

Lähde: ESPN