Hurjan kohun keskelle UFC:n Brasilian illan ottelunsa vuoksi joutunut Raquel Penningtonin vastustaja Amanda Nunes antoi tuomionsa laajasti puhuttaneesta tapauksesta. Brasilialaisen mukaan Penningtonin valmentajat tekivät virheen.

Jenkkiottelija Pennington joutui viime lauantain UFC 224 -otteluillan päämittelössä niin rankan runtelun uhriksi, että hän pyysi kulmamiehiään luovuttamaan ottelun erätauolla. Nainen valitti kulmalleen ”olevansa lopussa” ja valmis heittämään pyyhkeen kehään.

Valmentajat eivät kuitenkaan suostuneet pyyntöön, vaan usuttivat naisen takaisin otteluun. Pennington joutui pian hallitsevan mestarin Nunesin tyrmäämäksi.

Ottelun jälkeen vapaaottelun maailmassa nousi kiihkeä keskustelu siitä, mikä on kulmamiehen vastuu vastaavissa tilanteissa. Nunesin mielipide oli selvä – Penningtonin valmentajat pettivät naisen heikolla hetkellä.

– Kaikki sanovat varmasti heitä ilkeitä asioita sosiaalisessa mediassa, mutta uskon todella, että hänen tulisi ympäröidä itsensä ihmisillä, jotka haluavat parasta hänelle. Niin hän voisi kehittyä seuraavia otteluitaan varten. Valitettavasti he pettivät hänet. Hän [Pennington] joutui menemään sairaalaan. Se on surullista, sillä tältä olisi voitu välttyä, UFC-mestari tylytti tiedotustilaisuudessa.