UFC-ottelija Uriah Hall paljasti olleensa lähellä henkensä menettämistä armottoman painonpudotuksen keskellä valmistautuessaan otteluunsa Vitor Belfortia vastaan.

Amerikkalaisottelijan oli määrä kohdata brasilialaiskonkari viime tammikuussa, mutta ottelu jouduttiin perumaan Hallin pyörryttyä matkalla punnitustilaisuuteen. Painonpudotus oli ollut niin rankka, että miehen terveydentila heikentyi vaarallisen pahasti.

Hall vietiin sairaalaan, jossa selvisi karu totuus. UFC-ottelija oli kärsinyt akuutista munuaisten vajaatoiminnasta. Mies oli lähellä kuolla painonvetoonsa.

Vapaaottelija valotti hurjan tarinansa taustoja ESPN:n tuoreessa haastattelussa.

– Vedin painoa, ja vedin sitä niin alas että olin suunnilleen 187 paunan kohdilla. Sitten huomasin, etten varmaan pysty pudottamaan enää enempää. Aluksi ajattelin, että maksan sen sakon. Sehän on 20 prosenttia palkkiostani, tai jotain. Olen kuitenkin niin tunnollinen, että päätin jatkaa. Ajattelin, etten ole koskaan missannut painoa, Hall kertoi.

– Pääsin lopulta 185,5 paunaan ja painoni oli kohdillaan. Muistan tunteneeni oloni ihan hyväksi. Matkalla punnitustilaisuuteen romahdin kävellessäni hissille. Heräsin sairaalasta, ja ympärilläni oli ihmsiä. Karjuin haluavani vettä, en ollut koskaan ollut niin janoinen. Koko sen kokemuksen ajan olin valmis puskemaan kehoni kuoleman partaalle. Olin valmis kuolemaan. Se oli todella pelottavaa, Hall taivasteli.

Lähde: ESPN