UFC:n presidentti Dana White sanoi Liverpoolin otteluillan jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, että UFC-ottelijoiden olisi parempia hyväksyä hänen ottelutarjouksensa, jos eivät halua joutua höyhensarjan huippulupauksen Yair Rodriguezin tavoin erotetuksi.

Meksikolaisnousukas Rodriguez oli kieltäytynyt useasta Whiten tekemästä ottelutarjouksesta. Vapaaottelutähden mielestä tarjoukset eivät olleet tarpeeksi hyviä.

Lopulta White sai niskoittelusta tarpeekseen ja päätti purkaa Rodriguezin UFC-sopimuksen. Päätös kohahdutti vapaaottelun maailmaa, sillä nuorta meksikolaista oli pidetty pitkään yhtenä painoluokkansa lupaavimmista ottelijoista.

White korosti Liverpoolin tiedotustilaisuudessa, että ottelijoiden tulisi ymmärtää hyväksyä promoottorin esittämät tarjoukset.

– Jos et halua otella, tämä ei ole sinun paikkasi. Kun minä soitan sinulle ja tarjoan ottelua, sinun olisi varmaan parempi ottaa se. Minä järjestän 42 ottelua vuodessa. Jos et halua otella ja haluat valita matsisi, tämä ei ole sopiva paikka sinulle. Sovit silloin jonnekin muualle, ja minä voin auttaa sinut matkalle sinne, White jyrähti.

UFC-pomon kommentit herättivät vapaaottelukansan keskuudessa ärsytystä, sillä jenkkipromootion ottelijat ovat yksityisiä alihankkijoita. Monet kummastelivat, miten White kehtasi uhkailla itsenäisiä yrittäjiä kuin omia työntekijöitään.

Lähde: Bloody Elbow