Mikko Oivasen edustama Olympiacos Piraeus voitti Kreikan lentopallomestaruuden suoraan kolmessa ottelussa. Näin Olympiacos pääsi kuittaaamaan PAOK:ille kolmen kauden kalavelat.

Mestaruus ratkesi keskiviikkona, kun Olympiacos löylytti thessalonikilaisia tulikuumassa kotisalissaan erin 3–0 (25–22, 25–21, 25–20).

– Komeasti hoideltiin pelit kotia – kaksi viimeistä vieläpä 3–0, niin ei siinä PAOK:illa ollut paljoa sanottavaa. Itselleni tämä oli varmasti paras finaalisarja koskaan. Kovat pelit, ja tänään sain olla taas isossa roolissa, ottelupallon kenttään lyönyt Oivanen (19/+13) myhäili Lentopalloliiton tiedotteessa.

Oivasen iso rooli on luettavissa myös tilastoista. Suomalaishakkuri takoi kolmessa loppuottelussa tehot 50/+35.

Liigamestaruuden lisäksi Olympiacos voitti tällä kaudella myös liigacupin. CEV:n Challenge Cupin loppuottelussa italialainen Ravenna oli vahvempi. Samoin kävi Kreikan Cupin välierässä PAOK:ia vastaan.

[nosto tasoitus=”oikea”]Kun mestaruus tuli, niin jatkosta neuvotellaan. Muuten ei olisi tarvinnut edes keskustella.[/nosto]

– Heikoimmat pelit tulivat pahaan saumaan. Tuolloin koko porukalla oli huonompi jakso, kun kova ottelutahti otti veronsa. Mestaruus on kuitenkin kolmen vuoden tauon jälkeen se kaikkein tärkein asia, joten olemme kaikki tyytyväisiä, Oivanen summasi.

”Mielelläni jatkaisin täällä”

Oivasen kesäsuunnitelmiin kuuluu muutaman viikon lomailu Puolassa ja Suomessa sekä tietenkin treeniä. Ennen lähtöä Kreikasta neuvotellaan myös jatkokuvioista.

– Kun mestaruus tuli, niin jatkosta neuvotellaan. Muuten ei olisi tarvinnut edes keskustella, Oivanen tiivisti kreikkalaisen mentaliteetin.

– Mielelläni jatkaisin täällä.

Loppukuussa 32 vuotta täyttävä Oivanen on pelannut Suomen ja Kreikan lisäksi ammattilaisena Turkissa, Puolassa, Ranskassa, Qatarissa, Kiinassa ja Iranissa. Aikuisten maaotteluita Huittisen miehelle kertyi vuosina 2005–15 kaikkiaan 214.

Katso villiä menoa Olympiacosin mestaruusjuhlista jutun alussa olevalta videolta. Allaolevalla videolla taas näkyvät ottelun ratkaisuhetket. Oivasen isku käynnistää juhlat videon ajassa 1.47.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote.