Vasta 17-vuotias keihäslupaus Teemu Narvi on voittanut Pihtiputaan keihäskarnevaalien 19-vuotiaiden kilpailun upealla uudella ennätyksellään 75,15.

– Tiesin olevani ennätyskunnossa, mutta 75-metrinen tuli kyllä puskista, Narvi tunnusti Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Narvin vanha ennätys oli viime kesänä heitetty 71,25. Tuloksellaan nuori mies kiilaa 19-vuotiaiden maailmantilastossa peräti kolmanneksi. Edellä ovat vain Etelä-Afrikan Anro van Eeden (77,59) ja Turkin Ismet Pekbak (75,27).

Raamikas heittäjä opiskelee Kuortaneen urheilulukiossa ja harjoittelee Petteri Piirosen johdolla. Selkävaivat pilasivat viime kauden, mutta tänä kesänä 191-senttinen ja hieman yli satakiloinen heittäjä on kohentanut ennätystään jo useamman kerran.

– Teemu on iso kaveri. Nyt voimatasojen nousun myötä suhteellinen voima on parantunut ja hän pystyy liikuttamaan itseään paremmin, Piironen setvii kehityksen taustoja.

Narvin mukaan myös heittotekniikka on kohentunut viime kaudesta. Se näkyi Pihtiputaalla vastatuuleen heitetyssä kilpailussa.

– Keihäs pysyi tuossa heitossa paremmin poskella vetoon tullessa, eikä kärki karannut korkealle, kuten usein on käynyt, Narvi sanoi.