Ranskan avointen naisten kaksinpelin neljännellä kierroksella nähdään maanantaina todella mielenkiintoinen kamppailu kahden tenniksen supertähden, Serena Williamsin ja Maria Sharapovan välillä.

Asia varmistui lauantaina, kun Sharapova kukisti Tshekin Karolina Pliskovan 6–2, 6–1 ja Williams Saksan Julia Görgesin 6–3, 6–4.

Parivaljakolla on pitkä historia takanaan, sillä ensimmäisen kerran he kohtasivat jo 2004. Williams johtaa tilastoa otteluvoitoin 19-2.

Mitenkään lämpimiksi tähtien välejä ei voi kutsua ja Sharapovan viime vuonna julkaisema omaelämäkerta vain pahensi asiaa.

Venäläistähti mainitsee Williamsin kirjassaan useita kertoja ja erityisen yksityiskohtaisesti hän kuvaa tapahtumia vuoden 2004 Wimbledon finaalin jälkeen, jolloin tuolloin 17-vuotias Sharapova kukisti jenkkitähden.

– Luulen, että Serena vihaa minua, koska olin se laiha teini, joka voitti hänet – vastoin kaikkia odotuksia – Wimbledonissa.

– Hän vihaa minua, koska näin hänet hänen vaikeimmalla hetkellään, mutta ennen kaikkea koska kuulin hänen itkevän pukuhuoneessa. Hän ei ole koskaan antanut sitä anteeksi, Sharapova kirjoitti.

Williams joutui eilisen ottelunsa jälkeisessä lehdistötilaisuudessa jälleen vastaamaan kysymyksiin venäläisen kirjasta. Hän vakuutti, ettei koe negatiivisia tunteita Sharapovaa kohtaan, mutta kertoo olleensa yllättynyt, kuinka paljon kirjassa puhuttiin hänestä.

– Mielestäni se kirja on sataprosenttisesti pelkkää huhupuhetta, mikä tietysti on ikävää. Sen, mitä tapahtuu pukuhuoneessa, pitäisi myös jäädä sinne, eikä siitä pitäisi puhua ikävään sävyyn myöhemmin kirjassa, Williams totesi.

Kaksikko on viimeksi kohdannut 2016 Australian avoimissa. Tuolloin Williamsin voittolukemat olivat 6-4, 6-1. Sharapova on voittanut keskinäisen ottelun viimeksi 2004.

Lähde: BBC