Nyrkkeilijä Sanna Turunen ottelee lauantaina Glasgow’ssa WBC-liiton keskisarjan (72,6 kiloa) Silver-titteliottelussa skotlantilaista Hannah Rankinia vastaan.

Siinä ei ensikuulemalta ole mitään ihmeellistä, mutta kun tarinaan lisätään Turusen olevan 43-vuotias ja tutustuneen lajiin vasta vuonna 2012, alkaa asia kuulostamaan erikoiselta.

Kaiken lisäksi tuusulalainen Turunen painoi ensimmäisen kerran nyrkkeilysalille menneessään noin 115 kiloa.

– Kuolema meinasi tulla alkulämmittelyssä. Ne isot peilit olivat vihonviimeinen juttu, kun jouduin katsomaan jaksamistani ja tekniikkaani. Mutta aloin jaksaa ja oppia. Laji vei minut täysin mukanaan, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Turusen urheilutausta ennen nyrkkeilyuraa ei ollut kummoinen. Hän pelasi ainoastaan jonkin verran jalkapalloa ja kävi satunnaisesti kuntosalilla.

Lauantaina edessä on tähänastisen uran kovin haaste, sillä toistaiseksi viisi ammattilaisottelua (neljä voittoa) otelleella Turusella on edessään ensimmäinen kymmenen erän ottelu.

– Olen haaveillut titteliottelusta. Etenen kohti haaveitani 43-vuotiaana ja kuusi vuotta sitten lajiin tutustuneena. On hienoa, että minut on noteerattu maailmalla. Lähden voittamaan ja olen voittaja joka tapauksessa, vaikkei vyötä tulisikaan, Turunen sanoo.

Ilta-Sanomien alkuperäinen uutinen löytyy täältä.