Vapaaottelun ONE FC -promootion naisten atomisarjan tähtiottelija Angela Lee kertasi tuoreessa MMA Hourin haastattelussa muistojaan rajusta auto-onnettomuudesta, joka pakotti hänet pitämään taukoa uraltaan.

Kanadalais-amerikkalaisen vapaaottelijan oli määrä puolustaa atomisarjan mestaruuttaan kolmatta kertaa kesällä 2017. Edellisestä ottelusta oli aikaa jo vuosi.

Tällä kertaa lähtökohdat olivat täysin uudet. Näin rajua matkaa Lee ei ollut joutunut koskaan kulkemaan noustakseen ottelemaan häkkiin.

Leen oli tarkoitus kohdata arkkivihollisensa Mei Yamaguchi toista kertaa marraskuussa 2016. Kaikki suunnitelmat lensivät kuitenkin romukoppaan, kun kamppailutähti joutui yllättäen rankkaan autokolariin.

Vaikka Leen auto vaurioitui onnettomuudessa todella pahasti, selvisi nainen suorastaan hämmästyttävän vähillä vammoilla.

Suurimmat vahingot tulivat kuitenkin henkiselle puolelle, ja niistä selviäminen otti luonnollisesti aikansa.

– Yllättäen minulle tuli todella, todella pieniä loukkaantumisia. Useita mustelmia, pieniä palovammoja ja lievä aivotärähdys. Olin enemmän kuitenkin pois tolaltani asiasta. Olin aika epävakaa. Se oli aika traumaattista, Lee avautui MMA Hourille.

Vaikka hänen uransa oli kovassa nosteessa aasialaisen vapaaottelun kärkiorganisaation naisten sarjojen kärkinimenä, koki Lee tarpeelliseksi ottaa hetkeksi etäisyyttä urheilu-uraansa.

– Teki todella hyvää ottaa taukoa kaikesta. Keskeytin vain kaiken ottelemiseen ja harjoittelemiseen liittyvän, ja palasin perheeni luokse Havaijille. Se oli todella hyvä asia. Se oli kuin olisin painanut uudelleenkäynnistysnappia, Lee kertasi.

Pitkä palautuminen oli mitä ilmeisimmin paikallaan. Viime vuoden toukokuussa Lee palasi häkkiin ja puolusti onnistuneesti vyötään Istela Nunesia. Nainen toisti saman vajaan vuoden myöhemmin tänä vuonna, ja otti vihdoin toisen voittonsa Yamaguchista.

Lähde: MMA Hour