Englannin Windsorissa sunnuntaina käydyn Royal Windsor Triathlon-kilpailun järjestäjät sekä poliisi tutkivat tapausta, jossa eräs osanottaja törmäsi kovalla vauhdilla hevoseen kisan pyöräilyosuudella.

Normaalille aamun ratsastuslenkille lähtenyt Jennifer Katherine kertoo Daily Mailille, ettei missään ollut varoituskylttejä tiellä käynnissä olleesta kilpailusta.

Yhtäkkiä oikealta ja vasemmalta syöksyi pyöriä hurjalla vauhdilla. Katherinen kuvaamalta videolta näkyy, kuinka hän ja hevonen ovat tilanteesta kauhuissaan.

Lopulta yksi pyöräilijöistä osuu kohtuullisen lujaa hevoseen ja eläin vauhkoontuu samalla, kun Katherine huutaa tilanteesta suunniltaan.

– Kukaan pyöräilijöistä ei edes pysähtynyt ja meihin osunut ei osoittanut minkäänlaista katumusta, vaan vaikutti näyttävän vain keskisormeaan, Katherine kertoo.

– Olen yllättynyt että vain yksi pyöräilijöistä osui, sillä useat heistä ohittivat meidät vaarallisesti ja edesvastuuttomasti.

Katherinen mukaan sekä hänellä että hevosella oli selvästi erottuva vaatetus.

Hevonen ja omistaja selvisivät tilanteesta lopulta säikähdyksellä. Katherine kertoo saaneensa ainoastaan nilkkaansa pienen tällin ja hevoselta irtosi tilanteessa yksi kengistä.

Kilpailun järjestäjä Human Race pahoitteli tapahtunutta Twitterissä tuoreeltaan sunnuntaina ja julkaisi tiistaina asiasta tiedotteen.

– Olemme tietoisia tapauksesta, joka sattui sunnuntaina 17.kesäkuuta Royal Windsor Triathlon-kilpailussa. Olemme olleet yhteydessä ratsastajaan ja pyytäneet välikohtausta vilpittömästi anteeksi. Britannian triathlonliitto ja viranomaiset tutkivat asiaa ja vaaralliseen ajoon syyllistyneet kilpailijat tullaan hylkäämään, eikä heidän anneta enää tulevaisuudessa osallistua Human Racen järjestämiin kilpailuihin, tiedotteessa sanottiin.

http://