Raju tarina! Ruotsalainen nyrkkeilytähti palasi kuoleman kielistä harjoituskehään – ”Olin vain tunnin päässä kuolemasta”

© Kuva: Getty Images

Ruotsalainen nyrkkeilytähti Erik Skoglund on palannut nyrkkeilykehään kärsittyään hengenvaarallisesta aivoverenvuodosta.

Länsinaapurin suurimpiin nyrkkeilynimiin kuuluva Skoglund sai yllättävän aivoverenvuodon kesken sparrausharjoituksen viime vuoden joulukuussa.

27-vuotias tähtiottelija jouduttiin asettamaan lääketieteelliseen koomaan ja leikkaamaan. Miehen kerrottiin heränneen koomasta tammikuussa ja alottaneen kuntoutuksen.

Skoglundin loukkaantuminen järkytti nyrkkeilyn maailmaa. Vaikka aivoverenvuoto on aina äärimmäisen vakava tilanne, moni ei tiennyt kuinka vaarallinen nuorukaisen tila todellisuudessa oli.

Ruotsalaiskamppailija paljasti lauantaina Aftonbladetin tuoreessa haastattelussa, että kävi suorastaan pelottavan lähellä henkensä menettämistä.

– Olin vain tunnin päässä kuolemasta. Minulle annettiin käteen paska kortti, mutta aion pelata sen niin hyvin kuin pystyn, Skoglund taivasteli.

Skoglundin vamma tuli kesken kovan sparriharjoituksen, mutta sitä ei huomattu heti. Ruotsalaisottelija paljasti, että hän selvisi hoitoon ajoissa vain tarkkasilmäisen tyttöystävänsä Angelican ansiosta.

– Kumppanini Angelica huomasi jo ajoissa, että kaikki ei ollut kunnossa. Hän on hyvin tunteellinen ihminen, joka yleensä huomaa, kun asiat eivät ole kohdillaan.

– Kun sparrit olivat loppuneet, sanoin veljelleni, ettei minulla ollut hyvä olo. Hän vastasi, että ”nyt on viikonloppu, pääset lepäämään vähän”. Tunsin kuitenkin oloni paljon huonommaksi. Pian romahdin, ja he soittivat 112:een, Skoglund kertasi.

Nyt pitkän kuntoutusjakson suorittanut nyrkkeilytähti on palannut harjoittelemaan Nyköpingiin, samalle salille jossa hän kärsi hengenvaarallisen vammansa.

Kukaan ei uskonut miehen palaavan näin pian kehään. Miehen kuntoutumisen tasosta rajun aivoverenvuodon jälkeen ei ollut mitään varmuutta.

– Minä, kukaan lääkäri tai läheiseni ei uskonut tämän käyvän näin nopeasti. Lääkärit eivät tienneet, tulisiko minusta vihannes tai heräisinkö koomasta lainkaan, Skoglund kertoi.

Skoglund koki paluun henkisesti erittäin tärkeäksi.

– Nyrkkeily on kuitenkin minulle niin paljon enemmän kuin pelkkää harjoittelua. Huomaan, että se tekee minut terävämmäksi pääni osalta. Olen esimerkiksi kehittynyt mentaaliharjoituksissa, Skoglund valotti paluunsa taustoja.

Kovassa nousussa ollut huippulupaus ei kuitenkaan vielä tiedä, jatkuuko ammattilaisnyrkkeilijän ura. Tulevaisuutta on vielä mahdoton arvioida niin pitkälle.

– Katsotaan, mitä tapahtuu. Arvostan treenaamista sellaisenaan, kuin se nyt on. Se on hyvää harjoitusta motoriikalle ja haastaa fyysisesti sekä henkisesti. Siitä huolimatta, jos olisin palautunut 100-prosenttiseen kuntoon, mikään ei viittaa siihen, etten pitäisi nyrkkeilystä. Olen harrastanut sitä 11-vuotiaasta asti, eikä mikään ole muuttunut sen suhteen, Skoglund vakuutti.

Lähde: Aftonbladet


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.