Rangaistus läsähti! Urheilutähti sai viimein tuomion taksikuskin kourimisesta – tiedossa kilpailukielto

© Kuva: Getty Images

NFL-seura Tampa Bay Buccaneersin tähtipelinrakentaja Jameis Winston on saanut kolmen ottelun kilpailukiellon NFL-liigalta ahdisteltuaan seksuaalisesti naispuolista taksikuskia.

Jenkkitähden epäiltiin kourineen naispuolista Uber-taksin kuskia vuonna 2016.

Winstonin tapauksen tutkinta kesti harvinaisen pitkään. Ensimmäiset syytökset ahdistelutapauksesta tulivat julkisuuteen jo syksyllä 2017, jolloin NFL aloitti tutkintansa.

Nyt liiga päätyi viimein tuomioonsa Winstonin kohua herättäneessä tapauksessa. Tampa Bayn tähtipelaaja hyllytettiin ensi kauden kolmen ensimmäisen ottelun ajaksi.

Monet eri tahot raivostuivat tuomion pituudesta. Amerikkalaiset yhteiskunnalliset aktivistit ja toimittajat ihmettelivät, miksi rangaistus oli niin kevyt.

Rangaistukset kriitikot nostivat esille muun muassa sen, että Winstonia on epäilty seksuaalisesta ahdistelusta aiemminkin.

– Tämä ei ole Jameis Winstonin toinen seksuaalisen ahdistelun syytös. Se on kolmas. Florida Staten yliopistossa häntä syytti kaksi muutakin henkilöä. Suurin osa ihmisistä ei tiedä tätä, NFL-toimittaja Benjamin Allbright huomautti Twitterissä.

USA Todayn toimittaja Nancy Armour arvosteli, että ”Winstonin tuomio osoittaa NFL:n pitävän pelipallojen tyhjentämistä vakavampana rikkeenä kuin seksuaalista ahdistelua” viitaten New England Patriotsin tähden Tom Bradyn neljän ottelun pelikieltoon.

Brady sai vuonna 2016 neljän ottelun pelikieltonsa ”Deflategate”-kohun vuoksi, jossa häntä syytettiin pallojen ilmanpaineen manipuloinnista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.