Suomalaisen estejuoksutähden Sandra Erikssonin Kuortaneen yleisurheilukilpailujen kisamatka ei sujunut aivan toivotulla tavalla. Hankalat PMS-oireet estivät urheilijaa kilpailemasta.

Uusikaarlepyyläisen oli tarkoitus tavoitella EM-kisarajaa Kuortaneella. Erikssonilla sattui olemaan kuitenkin todella huonoa onnea, sillä kisareissu ajoittui sattumalta samaan aikaan kuukautisia edeltävien oireiden tulon kanssa.

Eriksson myönsi Instagram-tilillään, että premenstruaalioireet koettelevat hänen vartaloaan usein todella rajusti. Tällä kertaa vaivat olivat niin pahoja, ettei hän voinut edes osallistua omaan lähtöönsä.

– Olet tehnyt kaikkeni pitääkseni itseni terveenä tänä kesänä, mutta valitettavasti minulla on keho, joka saa minut täysin lamaantumaan PMS:n tullessa. Tällä kertaa minulla oli paha päänsärky, kuukautiset ja kurkkukipu, juoksukonkari paljasti.

– Ajattelin sen menevän paremmaksi viikonloppuna ja tänään olo olikin parempi, mutta ei tarpeeksi hyvä. Olin toivonut selvittäväni EM-rajan Kuortaneella, mutta siitä tulikin tällä kertaa ”DNS” (ei osallistunut lähtöön).

Oman 800 metrin juoksun ennätyksensä aiemmin kesäkuussa rikkonut (linkki uutiseen) Eriksson kirjoitti, että Kuortaneen pettymys otti koville.

– Erittäin kallis matka vain makaamaan sohvalle muutamaksi päiväksi. Tällä hetkellä tuntuu tietenkin hieman masentavalta. Ei auta kuin vain hyväksyä tilanne ja tehdä uusia suunnitelmia, nainen avautui.