Kotimainen nyrkkeilytähti Juho Tolppola kritisoi Facebook-sivuillaan Suomen nyrkkeilyliiton päätöstä liittyä mukaan ensi lauantain Pride-kulkueeseen.

Nyrkkeilyliitto päätti osallistua Olympiakomitean haastamana mukaan seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa yhteiskunnassa edistävän Pride-kampanjan marssille.

Päätös ei miellyttänyt Tolppolaa, jonka mielestä liiton pitäisi pysyä erossa yhteiskunnan poliittisista kysymyksistä.

Nyrkkeilijä antoi Pride-päätökselle täyslaidallisen Facebook-päivityksessään.

– Ei herranjumala! Tuhlatkaa toi sateenkaaritouhu suoraan nyrkkeilyhommiin, Tolppola vaahtosi.

Miehen Facebook-seuraajat eivät innostuneet nyrkkisankarin kannanotosta. Tolppolan päivityksen kommenttiosioon satoi niin paljon vihaista palautetta, että mies päätti poistaa julkaisunsa.

Tolppola lisäsi päivityksensä kommenttiosioon myös muita homovastaisia kommentteja, jotka poistuivat tilapäivityksen mukana.

Välisarjan tähtiottelija julkaisi myöhemmin toisen päivityksen, jossa hän pahoitteli vuolaasti harkitsemattomia kommenttejaan.

– Pyydän anteeksi some-päivitykseeni lisäämiäni kommentteja. Alun perin tarkoitus oli vain ihmetellä, miksi liitto on mukana asiassa niin vahvasti. Sen jälkeen kommenttikentässä asia lähti niin sanotusti ”lapasesta”, ja siitä pahoittelut kaikille, joita kommentit satuttivat. Itselläni on ystävä- ja kaveripiirissä useita eri vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä, eikä minulla ole mitään vähemmistöjä vastaan oikeassa elämässä. Somessa asiat helposti kärjistyvät. Mikään kommenteista ei liity mitenkään eri yhteistyökumppaneihini (mm. Firebody), vaan ovat täysin oma ylilyöntini, joka ei toistu.