Seitsenottelija Maria Huntingtonin mainiosti sujunut ottelu Pärnussa käydyssä Suomen, Ruotsin ja Viron kolmimaaottelussa päättyi karmeaan pettymykseen.

Avauspäivänä kaikissa neljässä lajissa (100 metrin aidat, korkeus, kuula ja 200 metriä) ennätyksensä tehnyt Huntington hyppäsi vielä toisen päivän ensimmäisessäkin lajissa, pituudessa, kelpo tuloksen 608, mutta loukkasi harmikseen jalkansa.

Tamperelainen otteli vielä seuraavana vuorossa olleessa keihäässä, mutta päätöslajiin 800 metrille hän ei enää vammansa vuoksi startannut.

Vielä pituuden jälkeen kisaa johtanut Huntington oli murskaamassa vanhaa, viime kesänä Espanjan Monzónissa tekemäänsä otteluennätystä 5496. Ennusteet lupailivat yli 5800 pisteen sarjaa, mutta nyt tuloksesksi jäivät kuudesta lajista saavutetut 5068 pistettä.

– Olihan se aivan poikkeuksellisen dramaattinen pituushyppykilpailu. Marian reisivamman vakavuus ei ole vielä selvinnyt, kyseessä on joko kramppi tai revähdys. Magneettikuvauksen perusteella päätetään jatkotoimista, huokasi Suomen joukkueen johtaja Janne Lahtinen Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Lähteet: Suomen Urheiluliiton tiedote, ten7events.com/otteluperhe